De pieten van Sint Assen

Piet Paella
Piet PaellaHoofdpiet
Ik ben bijna 10 jaar hoofdpiet geweest bij Sint Assen. Met heel veel plezier kijk ik terug op alle leuke bezoeken die wij hebben gedaan bij jullie. Ik heb de keuze gemaakt om met pietenpensioen te gaan en zal dus achterblijven in Spanje om daar lekker te genieten als verse pensionada....:)
 
Bedankt voor jullie gastvrijheid en geweldige Sinterklaasfeesten. 
 
Een Sinterlijke groet, 'adios amigos'.
 
Piet Paella
Frietpiet
FrietpietFriet liefhebber
Mijn naam is Frietpiet, en ook dit jaar mag ik weer met Sinterklaas naar Nederland komen.
 
Ik verheug me er weer enorm op. Naast Pepernoten, Marsepein en Chocolade hou ik ook heel erg veel van patatjes met wat lekkers erbij. Dus zodra we weer in Nederland zijn brengt Frietpiet een bezoekje aan de snackbar.
 
Ik mag er natuurlijk niet te vaak langs gaan van Sinterklaas want anders pas ik zometeen niet meer door de schoorsteen :) Ik hoop jullie allemaal gauw te zien in Nederland. Frietpiet heeft er zin in.
 
TOT SNEL !!!! Liefs... Frietpiet
 
Piet Platja
Piet PlatjaBeste vriend van Paella...

Ik ben Piet Platja en ben al heel wat jaartjes in dienst bij Sinterklaas. Je ziet mij hier in mijn nieuwste kostuum. Ik vind het zelf erg mooi. En jij ??

Ik heb er weer veel zin om naar jullie toe te komen dus hopelijk tot gauw.

Groetjes PP

Piet Solana
Piet SolanaEnergieke Piet
Hey hallo allemaal, mijn naam is Solana. Ik ben een hele energieke piet en mijn naam zegt het al: het zonneschijntje in het pietenhuis. Met mijn mooie jurk, lange haren en goede dansmoves, vallen alle jongenspieten als een blok voor me! Hihi!
Ik hou van knutselen, dansen en cadeautjes inpakken. Ik heb ontzettend veel zin om dit jaar weer naar Nederland te komen en al jullie lieve gezichtjes weer te zien stralen!
 
Veel liefs en een high-five van Solana :)
 
Regelpiet Chico
Regelpiet ChicoRegelt alles tot in de (veer) puntjes

Hallo allemaal, mijn naam is Regelpiet Chico!

Dit jaar zorg ik ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is.Ik zorg ervoor dat wij overal op tijd komen, dat Sinterklaas er netjes bij loopten dat alle pakjes geteld en gesorteerd zijn, maar ook dat ze natuurlijk in de juiste schoentjes komen.

Nou ja... dat probeer ik dan...

Wel zorg ik er altijd voor dat Cedro zijn camera mee heeft genomen, dat Amora haar kraaltjes heeft ingedaan en dat Solana genoeg energie heeft en dat frietpiet niet alle frietjes heeft opgegeten.

Natuurlijk hoop ik jullie allemaal weer in Nederland te zien!

Neem ook eens een kijkje op mijn Facebook pagina, Regelpiet Chico :)

Met pepernotengroetjes, Regelpiet Chico

Piet Pepito
Piet PepitoKlein maar snel

Hallo lieve iedereen! Ik ben piet Pepito en heb heel veel zin om weer naar Nederland te komen. Zoals mijn naam al zegt ben ik een kleine en vrolijke piet. Ik ben de snelste van het pietenstel en kan gemakkelijk door alle schoorstenen heen. Alle schoentjes vullen en pepernoten strooien vind ik dan ook het leukste om te doen! Ik kan niet wachten om jullie schoentjes weer te vullen.

Groetjes, Pepito

Piet Amora
Piet AmoraLieve piet

Ik ben een lieve piet en hou van klimmen en klauteren op de daken. Samen met mijn vriendinnetje Bonita beleef ik altijd veel avonturen.

Ik hou van dansen op muziek en natuurlijk ben ik ook dol op pepernoten. Samen met de andere pieten is het altijd een groot en gezellig feest. Ook dit jaar komen we met z’n allen naar Nederland toe.

Ik hoop jullie dan allemaal te zien. Tot dan…

Groetjes Amora

Piet Bella
Piet BellaGek op kinderen en honden

Ik vind het super leuk om ook dit jaar weer mee te mogen naar Nederland.

Mijn grootste hobby is natuurlijk mijn werk maar ook honden vind ik heel leuk. Als ik dan een dag hard heb gewerkt in het kasteel van Sinterklaas ga ik eerst een eind wandelen met mijn eigen hond en daarna wat lezen of zo. Mijn hond heet , hoe kan het ook anders, Browny (Bruintje). Dat is niet de hond op de foto hoor, deze is van iemand die ik ergens tegenkwam. Wel een hele leuke foto. Ik hou super veel van kleine kindjes en helemaal als ik hun gezichtjes zie als zij cadeautjes krijgen van Sinterklaas.

Ik vind pepernoten, chocola en speculaas en warme chocolademelk erg lekker. Ik heb nu al weer heel veel zin in november en december want dan is het weer zover.

Ik hoop dat het weer net zo gezellig wordt als alle andere jaren.Tot dan!!!!

Groetjes Bella

Piet Cedro
Piet CedroGezellig en onhandig leuk...
Mijn naam is Cedro je kunt mij herkennen aan mijn flitsende blauwe en oranje kleuren!
Mijn opdracht ieder jaar is om er voor te zorgen dat jullie net dat stukje extra gezelligheid en grappen krijgen in de beleving van het Sint Assen bezoek. Ook ben ik af en toe een tikkeltje onhandig, maar ook dat uit zich vaak op een positieve manier!
 
Ik check jullie speculater!
 
Piet Cedro
Boekenpiet
BoekenpietDe kok van Sint Assen

Goeiedag 'eem...

Dat zeggen jullie toch in het noorden van Drenthe? Ik heb me goed ingelezen, hoop ik. Ik ben gek op boeken, maakt niet uit wat voor een boek. Groot, klein, dik, dun, vierkant of rond...ik lees alles.

Als ik met Sinterklaas mee mag heb ik ook altijd een boek bij mij. Dan kan ik onderweg naar jullie toe lekker lezen. Ik probeer ook wat ik lees te onthouden maar ik wordt een dagje ouder waardoor het onthouden ook wat minder wordt.

Een dag niet gelezen is een dag niet gelezen.

Tot snel...Boekenpiet

Prof Piet
Prof Piet

Hallootjes,

Ik ben Prof Piet. Misschien wel de meest slimme van allemaal. Af en toe doe ik wel eens wat testjes in mijn kamer die mislukken. Dat doe ik natuurlijk allemaal expres, dat begrijpen jullie wel.

Iemand moet de slimste zijn.

Ik zie jullie gauw...groetjes Prof

Vrienden voor het leven
Vrienden voor het leven

Wij beleven samen de mooiste avonturen. Vooral als we weer op zoek zijn naar mooie spullen voor Sinterklaas en de Pieten.We komen altijd wel weer met iets nieuws aan en kunnen in de winkel nooit iets laten liggen. Let maar goed op want ook dit jaar zijn de mooiste schoenen, gespen, kleding, kragen enz aanwezig.

Onder het motto, het kost wat maar dan heb je ook wat, gaan we graag winkelen met de portemonee van Sinterklaas op zak.

Groetjes van Platja en Paella