De pieten van Sint Assen

Piet Paella
Piet PaellaHoofdpiet
Ik ben Hoofdpiet. Het is geweldig om elk jaar weer al die vrolijke kindergezichtjes te mogen zien. We leggen dit jaar aan in de Zaanse Schans. Jullie kennen dat vast wel...met al die leuke molentjes, kaas en kaarsen. Komt hier ook de Zaanse mayonaise vandaan?
 
We gaan natuurlijk net als alle andere jaren weer het hele land door om jullie te bezoeken en om cadeautjes te brengen.
 
Het belooft weer een groot feest te worden waar wij allemaal heel veel zin in hebben. Warme chocolademelk, speculaas met amandeltjes, banketletter, pepernoten, taaitaai, schuimpjes, appeltjes van oranje (mandarijntjes), marsepein, suikergoed.....ik lust het allemaal.
 
Ik hoop jullie ook dit jaar weer te ontmoeten.
 
Frietpiet
FrietpietFriet liefhebber
Mijn naam is Frietpiet, en ook dit jaar mag ik weer met Sinterklaas naar Nederland komen.
 
Ik verheug me er weer enorm op. Naast Pepernoten, Marsepein en Chocolade hou ik ook heel erg veel van patatjes met wat lekkers erbij. Dus zodra we weer in Nederland zijn brengt Frietpiet een bezoekje aan de snackbar.
 
Ik mag er natuurlijk niet te vaak langs gaan van Sinterklaas want anders pas ik zometeen niet meer door de schoorsteen :) Ik hoop jullie allemaal gauw te zien in Nederland. Frietpiet heeft er zin in.
 
TOT SNEL !!!! Liefs van de Frietpiet
 
Profpiet
ProfpietProfessor Piet (heel slim)

Ik ben Profpiet en ben al heel wat jaartjes in dienst bij Sinterklaas. Ik heb hier mijn ‘zondagse’ pak aan die ik nog steeds heel mooi vindt.

Afgelopen tijd heb ik heel wat meegemaakt maar alles is goed afgelopen en ik loop weer als een kievit. Mijn pak is weer gestoomd en mijn haren, snor en sik zitten weer prima in de krul.

Ik heb er weer veel zin om naar jullie toe te komen dus hopelijk tot de 18e november.

Groetjes Prof

Solana
SolanaEnergieke Piet
Hey hallo allemaal, mijn naam is Solana. Ik ben een hele energieke piet en mijn naam zegt het al: het zonneschijntje in het pietenhuis. Met mijn mooie jurk, lange haren en goede dansmoves, vallen alle jongenspieten als een blok voor me! Hihi!
Ik hou van knutselen, dansen en cadeautjes inpakken. Ik heb ontzettend veel zin om dit jaar weer naar Nederland te komen en al jullie lieve gezichtjes weer te zien stralen!
 
Veel liefs en een high-five van Solana :)
 
Chico
ChicoKan mooi zingen
Hallo iedereen, Ik ben piet Chico,
 
Ik ga al heel wat jaartjes mee met Sinterklaas naar Nederland, ook dit jaar ben ik er weer bij!
Wat ik het leukste vind om te doen, is met alle kinderen de leukste sinterklaasliedjes zingen en over de daken te klimmen met alle pieten. 
Zie ik jullie dit jaar ook weer? Dan gaan wij de leukste liedjes samen zingen!
 
Met pepernotengroetjes Chico
 
Pepito
PepitoKlein maar snel

Hallo lieve iedereen! Ik ben piet Pepito en heb heel veel zin om weer naar Nederland te komen. Zoals mijn naam al zegt ben ik een kleine en vrolijke piet. Ik ben de snelste van het pietenstel en kan gemakkelijk door alle schoorstenen heen. Alle schoentjes vullen en pepernoten strooien vind ik dan ook het leukste om te doen! Ik kan niet wachten om jullie schoentjes weer te vullen.

Groetjes, Pepito

Amora
AmoraLieve piet

Ik ben een lieve piet en hou van klimmen en klauteren op de daken. Samen met mijn vriendinnetje Bonita beleef ik altijd veel avonturen.

Ik hou van dansen op muziek en natuurlijk ben ik ook dol op pepernoten. Samen met de andere pieten is het altijd een groot en gezellig feest. Ook dit jaar komen we met z’n allen naar Nederland toe.

Ik hoop jullie dan allemaal te zien. Tot dan…

Groetjes Amora

Bella
BellaGek op kinderen en honden

Ik vind het super leuk om ook dit jaar weer mee te mogen naar Nederland.

Mijn grootste hobby is natuurlijk mijn werk maar ook honden vind ik heel leuk. Als ik dan een dag hard heb gewerkt in het kasteel van Sinterklaas ga ik eerst een eind wandelen met mijn eigen hond en daarna wat lezen of zo. Mijn hond heet , hoe kan het ook anders, Browny (Bruintje). Dat is niet de hond op de foto hoor, deze is van iemand die ik ergens tegenkwam. Wel een hele leuke foto. Ik hou super veel van kleine kindjes en helemaal als ik hun gezichtjes zie als zij cadeautjes krijgen van Sinterklaas.

Ik vind pepernoten, chocola en speculaas en warme chocolademelk erg lekker. Ik heb nu al weer heel veel zin in november en december want dan is het weer zover.

Ik hoop dat het weer net zo gezellig wordt als alle andere jaren.Tot dan!!!!

Groetjes Bella

Regel Piet
Regel PietRegelt heel veel...

Hallo allemaal,

Ook dit jaar heb ik alles precies tot in de puntjes geregeld. Dus zul je nooit een kreuk in mijn pak vinden of een vieze vlek op mijn schoenen. Alles wordt gecheckt en dat houd ik allemaal nauwkeurig bij op mijn checklist. Als ik alles goed berekend heb zijn er precies genoeg pepernoten en cadeautjes dit jaar.

De lange bootreis kan ik in ieder geval afvinken van de checklist.

Ik check jullie later!

Groetjes Regelpiet

Tappas
TappasDe kok van Sint Assen

Hallo lieve kindertjes, Mijn naam is piet Tappas. Ik ben eigenlijk de kok van Sinterklaas en ook voor iedereen van het grote pietenhuis na een zware drukke nacht op de daken. Daarna kan iedereen met een gevulde buik lekker slapen en dan de volgende dag weer vroeg op.

Dit jaar probeer ik wat meer pepernoten en schuimpjes uit te delen in plaats van zelf op te eten want ja 'een kok en eten!' dan weten jullie het wel!

Ik hoop jullie snel wat heerlijke pepernoten van Piet Choco te mogen geven.

TOT SNEL!!

Gegroet TAPPAS

Boekenpiet
BoekenpietLeest veel boeken

Ik ben Boekenpiet, Ik lees heel veel boeken omdat ik dat heel leuk vind. Ik lees ook vaak, als we weer terug zijn in Spanje, het grote boek van Sinterklaas even door. Daar lees ik dan zoveel leuke dingen over jullie allemaal. 

Hierdoor ben ik altijd weer heel blij als ik weer mee mag naar Nederland voor weer een super gezellig bezoek.

Ik hoop jullie snel allemaal weer te zien en te spreken.

De boekelijke groeten. Boekpiet.

Pakjespiet
PakjespietPakjespiet

Hallo allemaal ook dit jaar mag ik mee naar Nederland van Sinterklaas en ik heb er heel veel zin in.  Ik ben de pakjes piet ik zorg ieder jaar ervoor dat al jullie cadeautjes weer prachtig worden ingepakt met mooie lintjes glitters en het allermooiste pak papier.  Ik kijk erna uit om alle kinderen in Nederland het perfecte cadeautje te geven. Verder vind ik het leuk om te dansen, liedjes te zingen en natuurlijk lust ik graag een pepernootje.  

Ik zie jullie snel!

Heel veel liefs, 

Pakjes Piet

Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet