De pieten van Sint Assen

Piet Paella
Piet PaellaHoofdpiet
Ik ben Hoofdpiet. Het is geweldig om elk jaar weer al die vrolijke kindergezichtjes te mogen zien. We leggen dit jaar aan in de Zaanse Schans. Jullie kennen dat vast wel...met al die leuke molentjes, kaas en kaarsen. Komt hier ook de Zaanse mayonaise vandaan?
 
We gaan natuurlijk net als alle andere jaren weer het hele land door om jullie te bezoeken en om cadeautjes te brengen.
 
Het belooft weer een groot feest te worden waar wij allemaal heel veel zin in hebben. Warme chocolademelk, speculaas met amandeltjes, banketletter, pepernoten, taaitaai, schuimpjes, appeltjes van oranje (mandarijntjes), marsepein, suikergoed.....ik lust het allemaal.
 
Ik hoop jullie ook dit jaar weer te ontmoeten.
 
Frietpiet
FrietpietFriet liefhebber
Mijn naam is Frietpiet, en ook dit jaar mag ik weer met Sinterklaas naar Nederland komen.
 
Ik verheug me er weer enorm op. Naast Pepernoten, Marsepein en Chocolade hou ik ook heel erg veel van patatjes met wat lekkers erbij. Dus zodra we weer in Nederland zijn brengt Frietpiet een bezoekje aan de snackbar.
 
Ik mag er natuurlijk niet te vaak langs gaan van Sinterklaas want anders pas ik zometeen niet meer door de schoorsteen :) Ik hoop jullie allemaal gauw te zien in Nederland. Frietpiet heeft er zin in.
 
TOT SNEL !!!! Liefs... Frietpiet
 
Piet Platja
Piet PlatjaBeste vriend van Paella...

Ik ben Piet Platja en ben al heel wat jaartjes in dienst bij Sinterklaas. Je ziet mij hier in mijn nieuwste kostuum. Ik vind het zelf erg mooi. En jij ??

Ik heb er weer veel zin om naar jullie toe te komen dus hopelijk tot gauw.

Groetjes PP

Piet Solana
Piet SolanaEnergieke Piet
Hey hallo allemaal, mijn naam is Solana. Ik ben een hele energieke piet en mijn naam zegt het al: het zonneschijntje in het pietenhuis. Met mijn mooie jurk, lange haren en goede dansmoves, vallen alle jongenspieten als een blok voor me! Hihi!
Ik hou van knutselen, dansen en cadeautjes inpakken. Ik heb ontzettend veel zin om dit jaar weer naar Nederland te komen en al jullie lieve gezichtjes weer te zien stralen!
 
Veel liefs en een high-five van Solana :)
 
Regelpiet Chico
Regelpiet ChicoRegelt alles tot in de (veer) puntjes

Hallo allemaal, mijn naam is Regelpiet Chico!

Dit jaar zorg ik ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is.Ik zorg ervoor dat wij overal op tijd komen, dat Sinterklaas er netjes bij loopten dat alle pakjes geteld en gesorteerd zijn, maar ook dat ze natuurlijk in de juiste schoentjes komen.

Nou ja... dat probeer ik dan...

Wel zorg ik er altijd voor dat Cedro zijn camera mee heeft genomen, dat Amora haar kraaltjes heeft ingedaan en dat Solana genoeg energie heeft en dat frietpiet niet alle frietjes heeft opgegeten.

Natuurlijk hoop ik jullie allemaal weer in Nederland te zien!

Neem ook eens een kijkje op mijn Facebook pagina, Regelpiet Chico :)

Met pepernotengroetjes, Regelpiet Chico

Piet Pepito
Piet PepitoKlein maar snel

Hallo lieve iedereen! Ik ben piet Pepito en heb heel veel zin om weer naar Nederland te komen. Zoals mijn naam al zegt ben ik een kleine en vrolijke piet. Ik ben de snelste van het pietenstel en kan gemakkelijk door alle schoorstenen heen. Alle schoentjes vullen en pepernoten strooien vind ik dan ook het leukste om te doen! Ik kan niet wachten om jullie schoentjes weer te vullen.

Groetjes, Pepito

Piet Amora
Piet AmoraLieve piet

Ik ben een lieve piet en hou van klimmen en klauteren op de daken. Samen met mijn vriendinnetje Bonita beleef ik altijd veel avonturen.

Ik hou van dansen op muziek en natuurlijk ben ik ook dol op pepernoten. Samen met de andere pieten is het altijd een groot en gezellig feest. Ook dit jaar komen we met z’n allen naar Nederland toe.

Ik hoop jullie dan allemaal te zien. Tot dan…

Groetjes Amora

Piet Bella
Piet BellaGek op kinderen en honden

Ik vind het super leuk om ook dit jaar weer mee te mogen naar Nederland.

Mijn grootste hobby is natuurlijk mijn werk maar ook honden vind ik heel leuk. Als ik dan een dag hard heb gewerkt in het kasteel van Sinterklaas ga ik eerst een eind wandelen met mijn eigen hond en daarna wat lezen of zo. Mijn hond heet , hoe kan het ook anders, Browny (Bruintje). Dat is niet de hond op de foto hoor, deze is van iemand die ik ergens tegenkwam. Wel een hele leuke foto. Ik hou super veel van kleine kindjes en helemaal als ik hun gezichtjes zie als zij cadeautjes krijgen van Sinterklaas.

Ik vind pepernoten, chocola en speculaas en warme chocolademelk erg lekker. Ik heb nu al weer heel veel zin in november en december want dan is het weer zover.

Ik hoop dat het weer net zo gezellig wordt als alle andere jaren.Tot dan!!!!

Groetjes Bella

Piet Cedro
Piet CedroGezellig en onhandig leuk...
Mijn naam is Cedro je kunt mij herkennen aan mijn flitsende blauwe en oranje kleuren!
Mijn opdracht ieder jaar is om er voor te zorgen dat jullie net dat stukje extra gezelligheid en grappen krijgen in de beleving van het Sint Assen bezoek. Ook ben ik af en toe een tikkeltje onhandig, maar ook dat uit zich vaak op een positieve manier!
 
Ik check jullie speculater!
 
Piet Cedro
Boekenpiet
BoekenpietDe kok van Sint Assen

Goeiedag 'eem...

Dat zeggen jullie toch in het nnorden van Drenthe? Ik heb me goed ingelzezen, hoop ik. Ik ben gek op boeken, maakt niet ui wat voor een boek. Groot, klein, dik, dun, vierkant of rond...ik lees alles.

Als ik met Sinterklaas mee mag heb ik ook altijd een boek bij mij. Dan kan ik onderweg naar jullie toe lekker lezen. Ik probeer ook wat ik lees te onthouden maar naar mate de jaren verstrijken wordt het onthouden ook wat minder.

Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd.

Tot snel...Boekenpiet

Vrienden voor het leven
Vrienden voor het leven

Wij beleven samen de mooiste avonturen. Vooral als we weer op zoek zijn naar mooie spullen voor Sinterklaas en de Pieten.We komen altijd wel weer met iets nieuws aan en kunnen in de winkel nooit iets laten liggen. Let maar goed op want ook dit jaar zijn de mooiste schoenen, gespen, kleding, kragen enz aanwezig.

Onder het motto, het kost wat maar dan heb je ook wat, gaan we graag winkelen met de portemonee van Sinterklaas op zak.

Groetjes van Platja en Paella

Prof Piet
Prof Piet

Hallootjes,

Ik ben Prof Piet. Misschien wel de meest slimme van allemaal. Af en toe doe ik wel eens wat testjes in mijn kamer die mislukken. Dat doe ik natuurlijk allemaal expres, dat begrijpen jullie wel.

Iemand moet de slimste zijn.

Ik zie jullie gauw...groetjes Prof

Piet Stephano
Piet Stephano

BomenPiet 

Hallo in ben Stephano. Maar ze noemen me ook vaak bomen Piet. Ik houd namelijk erg van bomen. Het is vooral erg leuk om er in te klimmen. Weet je waarom? Dan kan ik goed zien waar Sinterklaas en de andere Pieten zijn. En daarom is mijn pak ook groen, dan val ik niet erg op in de boom. Verder houd ik van dansen en grapjes maken...
 
Hopelijk tot ziens!
 
Groetjes Bomen Piet
Verstop Piet
Verstop Piet

Verstoppiet

Hallo allemaal dit jaar mag ik voor het eerst mee met Sinterklaas naar Nederland. Ik ben een vrolijke Piet maar ook een beetje ondeugend want ik houd namelijk van dingen verstoppen. Ik verstop graag pepernoten en maar ook jullie cadeautjes. Dus als je mij ziet dan weet je dat je een beetje moet zoeken. Verder houd ik van liedjes zingen en gezellig met kindertjes dansen. Je ziet het wel aan mijn vrolijke jurk dat ik een vrolijk Pietje ben. Ik ben blij dat ik nu eindelijk mee mag naar Nederland en ik hoop jullie allemaal snel te zien!


Liefs van de Verstoppiet

Knutselpiet
Knutselpiet

Hallo allemaal

Ik ben een knutselpiet
Gedichten, kaartjes en kerststukjes maken. Alles is erg leuk om te doen. Ook hou ik van muziek en pingel dan weleens rond deze tijd op mijn keyboard.

Samen met alle pieten maken we het gezellig voor alle kinderen en natuurlijk ook wel voor de ouders, als ze hun kinderen dan zo zien genieten. Beetje gek doen en veel lol maken hoort daar dan ook wel bij en dan wordt het een super feest voor allemaal. Daarom is het fijn om weer in Nederland te mogen zijn.

Groetjes van Knutselpiet

Blauwe Piet
Blauwe Piet
Hallo allemaal!

Dit jaar mag ik voor het eerst mee met Sinterklaas naar Assen! Stiekem vind ik dat best wel spannend, maar ook wel erg leuk.
Lekker gek doen als ik ergens op bezoek ben, soms een beetje ondeugend en als het even kan dan gooi ik graag wat pepernoten in het rond!

Tot snel?!?

 
Piet Maiko
Piet Maiko

Hallo allemaal,

Ik ben Piet Maiko en vind het fijn dat ik van Sint mee mocht naar Nederland.
We mogen met jullie op de foto en weer lekker gek doen.
Ik geniet er van om jullie lekker vele pepernoten te geven maar alles hoeft natuurlijk niet in één keer op.

Ik zie jullie gauw. Groetjes Maiko.

Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet
Piet